HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
 
ИндексPortalГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Share | 
 

 Класната стая на втори курс.

Go down 
АвторСъобщение
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.


Female
Aries Dog
Възраст : 24
Дом : Slytherin
Брой мнения : 5051

ПисанеЗаглавие: Класната стая на втори курс.   Чет 12 Мар 2009, 12:32

Урок 1.
Гадаене по Чаени Листенца. Тасеомантия.
Кърт влезе в класната стая по Пророкуване и бързо се придвижи до масивното си бюро в единия край на кабинета. Взе няколко пергамента седна зад бюрото, разглеждайки ги на спокойствие. За жалост, обаче, спокойството му трая едва няколко мига, докато звънеца не би и вратата не се отвори със пронизително проскърцване, като в стаята влязоха учениците.
Той събра пергаментите на равна купчинка, пъхвайки ги в едно чекмедже, и се изправи.
- Здравейте... ученици - неуверено каза той, гледайки второкурсниците, които за жалсот се брояха едва на пръстите на едната му ръка - Аз съм новият ви учител по Пророкуване - Кърт Джойс. Тази година с вас ще се занимаваме с някои от най-известните начини за гадаене... Не знам как е работила предната ви учителка, нямах възможността да поговоря с нея, за да ми каже с какво сте се занимавали миналата година, така че сега ще пропуснем преговора... - на лицата на учениците изгряха доволни усмивки, щом чуха последните думи на професора.
- И така... - продължи той - Днес ще вземем първия урок, а именно - Гадаене на чаени листенца. - той замахна с ръка към дъската, където един тебешир записа заглавието на урока и зачака следващите думи на професора.
- Обичаят да се предсказва бъдещето по чаени листенца, или Тасеоманията (от арабската дума 'тас' - чаша и гръцката - 'мантия' - предсказание), възникнал в Китай навярно през VIв. Чаят не бил познат на Запад до 1609г., когато холандски търговци започнали да го внасят от Ориента. Макар че новата напитка отначало била посрещната с подозрение, през 1636г. французите вече пиели чай, а през 1650г. той се появил и в английските магазини, където постепенно се превърнал в любим елемент от ежедневието. Към средата на ХVIIв. пиенето на чай станало масово и по чаени листенца се гадаело в по-голямата част на Европа.
Методите за гадаене варират, но сега аз ще ви обясня най-известния. Чаят (в най-добрия случай тъмен индийски или китайски) се запарва и налива в светла чаша, без да се прецежда. Онзи, чието бъдеще ще се предсказва, изпива чая и оставя малко количество течност и всички листенца на дъното. След като разбърква остатъка три пъти, той обръща чашката в чинийката и три пъти почуква по дъното, така че да паднат повечето листенца. Гадателят вдига чашата и разглежда фигурите, образувани при полепналите по дъното и стените на чашката фигури.
Има някои основни правила при гадаенето с чаени листенца... Първото впечатление е най-правилното. Никога не преразглеждай първата си догадка. Ако в първия момент сте видели ябълка, а после ви се е сторило, че това май е въздушен балон, разглеждай символа именно като ябълка. Обърнете специално внимание на мястото около дръжката и обръча на чашата – там са разположени символите, които ще донесат добри новини. А онези, които са на дъното, говорят за неприятности. Ако рисунката е обърната към дръжката, тя трябва да се тълкува като нещо влизащо в живота на човека. Ако гледа към обратната страна - като нещо излизащо от живота на онзи, комуто се гледа. Ако разстоянието между два символа е половин сантиметър или по-малко, те се смятат за сдвоени и трябва да се тълкуват като едно цяло.
Кърт спря да говори, огръщайки се с гръб към учениците и заобликоли бюрото, отваряйки чекмеджето. Изкара пергаментите, замахвайки с ръка, и те се насочиха плавно към децата.
Те любопитно ги разгледаха и се оказа, че там, в дълга колонка, са написани някои символи и тяхното значение.
Spoiler:
 

- Това е урока ви за днес, ученици - каза Кърт, докато децата все още разглеждаха пергаментите - За домашно ще трябва да гледате на някого на чаени листенца и след това да ми предадете доклад за това какво сте предсказали. А сега, ако нямате някакви въпроси, сте свободни.


Значи домашното е РП с това как гледате на някого. Срока е една седмица, до другия четвъртък.
Върнете се в началото Go down
http://www.harrypotterfans.yourme.net
 
Класната стая на втори курс.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архиви от учебните предмети-
Идете на: