HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
 
ИндексPortalГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Share | 
 

 Полянката на втори курс

Go down 
АвторСъобщение
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.


Female
Aries Dog
Възраст : 24
Дом : Slytherin
Брой мнения : 5051

ПисанеЗаглавие: Полянката на втори курс   Сря 28 Яну 2009, 06:41

Часовете по ГЗМС на вторкурсниците се провеждаха на малка полянка на границата със Забранената гора... Ако големия стар дъб, под който се събираха може да се нарече полянка...
На клоните на дървото, Моник беше окачила няколко люлки, на които учениците, както и самата тя, сядаха по време на часовете.
Зад люлката на Виан имаше голяма тъмнозелена дъска и няколко тебешира струпани до нея, които изписваха уроците върху дъската. Имаше и едно малко пънче, което явно служеше за бюро на Мон. Сега на него бяха разпръснати разни листи и пера.
Всяка седмица вече порастналите зайци идваха на полянката и слушаха уроците на Моник за магическите създания.
Върнете се в началото Go down
http://www.harrypotterfans.yourme.net
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.


Female
Aries Dog
Възраст : 24
Дом : Slytherin
Брой мнения : 5051

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Нед 01 Фев 2009, 07:53

Първи Урок - Преговор
Мъглата обгръщаше като бяло одеяло Хогуортс и Забранената гора. На една малка полянка на ганицата с гората, цялата обградена от ниски дървета, стоеше Моник Виан, учителката по ГЗМС. Тя седнала на една провесена от големия дъб, чакаше второкурсниците да дойдат за първия си урок.
След няколко минути по тясната пътечка се зададоха Анн Ривъроу и Томас Грант - второкурсниците тази година. След още няколко минути, те хвърлиха раниците си на влажната трева и заеха местата си на двете въжени люлки.
- Здравейте, второкурсници - усмихна се Моник и стана от люлката си.
- Здравейте, госпожо - поздравиха децата, изваждайки пергаменти, на които да пишат през часа.
- Ъм, професоре - започна Анн - ще можем ли този час да го караме някъде... на топло? Доста е хладно тук.
- Оу, - каза Виан и извади пръчката от дебелата си изумрудена мантия. След това замахна с нея и изрече тихо някакво заклинание, което учениците не успяха да чуят. Внезапно горещ вятър обля тримата и те усетиха как пръстите им се раздвижвад и стоплят. - Мисля, че така е по-добре. - отбеляза червенокоската.
Децата заимаха оживено, търкайки ръцете си една в друга, за да ги стоплят още.
- И така, мисля да започваме. Днес... ще направим един преговор на материала от миналата година. - учителката замахна повторно с пръчката си и този път на дъската зад нея започнаха да се изписват някакви думи.Какво знаете за:
1. Хорклъмпа
2. Съчкото
3. Хипогрифа
4. Как лесно и бързо може да се обезгноми градина?


- Това са въпросите за преговор. - каза Моник, обръщайки се към учениците - Отговорете ми на тях, ако искате допълвайте другия, а аз в края на часа ще ви раздам полагащите се точки - усмихна се тя. - И отговаряйте само на един от въпросите, все пак всички трябва да имат шанс...


Последната промяна е направена от Beautiful Mind на Чет 05 Фев 2009, 00:23; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://www.harrypotterfans.yourme.net
nikolas
Хафълпафец
Хафълпафец
avatar

Male
Gemini Dragon
Възраст : 29
Дом : Хафълпаф
Брой мнения : 1328

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Пон 02 Фев 2009, 13:13

Томас след като чу какви въпроси им зададе преподавателката,внимателно обмисли върху кое точно да отговори и слез кратка пауза вдигна ръка.Преподавателката видя,че има желание да отгвори и се обърна към него:
-Да,г-н Грант искате да отговорите върху някой от въпросите?-попита го учителката
-Да,г-жо-отговори второкурсникът.Искам да отговоря на въпросите за хипогрифа и и съчкото.Първо,съчковците са разпространени в западната част на Англия,Германия и горите в Скандинавия.Съчкото представлява малко създание,високо около 20 см със чворесто тяло.Съществото притежа кафяви очи и има по два пръста на всеки крайник.Те живеян по клоните на дърветата и пригежават изключително злобен характер.
След като си пое дъх,Томас продължи:
-Що се отнася до Хипогрифът,това е създание,което представлява наполовина кон и наполовина грифон,със глава на орел и тяло на лъв.Неговата родина е Европа,а храната която обича да яде са плъхове и малки бозайници.Хипогрифът е гордо създание,което допеска трудно до себе си човек,преди да го е опознал напълно.
След като превърши със двата въпроса,момчето седна отново на мястото и зачака да види какво ще отговори учителката.
Върнете се в началото Go down
(= Smile =)

avatar

Female
Leo Dog
Възраст : 23
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Пет 20 Мар 2009, 08:23

Анн се люлееше бавно на люлката и внимателно слушаше Томас като едновремено с това мислеше и по другите въпроси. След като хафълпавецът млъкна, тя се почуди малко и после каза:
- Ще допълня отговора на Грант. Съчковците не живеят по клони на всякакви дървета, а по тези, от които се правят пръчки. - тя хвърли яден поглед на съученика си - И живеят там, за да ги пазят. Не случайно са наричани "пазачи на горите". Освен това се хранят с мокрици и насекоми, не отказват и на яйца на феи. Пръстите им са като клонки. Лицето на Съчкото е плоско и грапаво като дървесна кора, върху което проблясват бръмбарокафявите му очи.

Колкото до Хипогрифите - Те са магически създания, на половина кон, на половина орел с оранжеви очи и около четириметрови крила. Много горди създания, могат да бъдат опитомени само от експерти в областта. Ако искаш да погалиш Хипогриф, трябва първо да го гледаш в очите и да се приближиш, само ако ти позволи. Ако вместо да ти се поклони се намръци или издаде странен звук, значи не те е приел. Хипогрифите се хранят с насекоми, малки птици или бозайници. До една седмица малките хипогрифи могат да летят.
Върнете се в началото Go down
http://www.album.bg/ania.smile/
Проф. Моник Виан

avatar

Female
Брой мнения : 40

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Съб 28 Мар 2009, 04:58

- Много добре... - каза Моник, усмихвайки се на учениците. После отново се обърна към дъската, където бяха изписани върпосите и продължи - Така... останаха още два въпроса, но понеже времето напредна, остават още по-малко от десет минути, мисля да приключваме за днес. И двамата се справихте много добре, така че получавате по 40 точки за дома си.
Анн и Томас се усмихнаха и започнаха да прибират нещата в раниците си.
- Домашно, разбира се, няма да имате - каза отново червенокоската, тъкмо когато учениците вече ставаха от полянката - Ще се видим следващата седмица.
Върнете се в началото Go down
Проф. Моник Виан

avatar

Female
Брой мнения : 40

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Съб 28 Мар 2009, 05:39

Втори Урок - Погребин
Моник излезе от така наречения си кабинет, все още бореща се с шала, който опитваше да завърже около врата си. За жалост обаче шала явно не беше особено доволен и се опитваше всячески да я удуши или пък да я спъне, като се влачеше по тревата.
В крайна сметка Моник реши да зареже тази работа и го нави набързо, пъхайки го в чантата си. Вече закъсняваше за часа си с второкурсниците и затова бързо се насочи към полянката отзад.
След около минута вече виждаше второкурсниците, всъщност множественото число звучеше... прекалено. Мда, Виан вече виждаше двамата второкурсници, седнали на люлките. Когато я видяха, спряха да говорят и застанаха кротко. Моник забърза крачка, настани се на своята люлка и бързо започна да реди:
- Е, добре дошли за първия си същински урок тази година. Както вече предполагам сте видяли, тази година ще изучаваме по-... нестандартни и непопулярни животни. - усмихна се тя - Предлагам вече да започваме... Първото създание, което съм ви подготвила, надявам ще ви хареса.
Тя замахна рязко с пръчката си някъде зад нея и един черен плат се вдигна във въздуха и падна на тревата. След още едно замахване една клетка се плъзна по земята и застана в центъра на полянката, така че всички да могат да я виждат.
- Някой може ли да ми каже кое е това създание?
Учениците се вгледаха в клетката, но там се виждаше само един... камък.
- Госпожо, това е камък - каза Анн, гледайки очудено 'създанието'.
- Какво? - учитеката погледна към клетката и наистина на пръв поглед, там се виждаше само един камък. Тя извади отново пръчката си и го сръга леко с нея. Изведнъж камъка подскочи и се появи някакво странно създание. Беше не по-високо от фут, с малко сиво телце, наподобяващо човешко. Имаше много дълги кучешки зъби и огромна глава, която много приличаше наистина на камък.
- Ето така... някой може ли да ми каже кое е това създание? Не? Е, добре... - каза малко разочаровано учтелката - Това е погребин. Вид руски демон. Хищен демон. Не си мислете, че щом е толкова малко яде трева.
Моник стана и започна да обикала около учениците, разказвайки.
- Както казах, погребинът е руски демон и следователно е разпространен там, както и в североизточна Европа. Разпространен е... навсякъде. По горите, планините, равнините. Навсякъде, където може да има камъни. То напада жертвите си (обикновено големи животни) като ги преследва. Не се очудвайте, че успява да се пребори с големи животни, като... хипогрифи например, а и дори хора. Изненадата играе голяма роля...
Един погребин може да преследна цели дни жертвата си, дебнейки подходящ момент да нападне... например, докато животното пие вода или нещо такова. Тогава той скача и го захабва за врата. Животното бива парализирано и погребинът го изяжда...
Но все пак и погребините имат слаби места, а именно телцето им. То е много крехко и един силен ритник винаги може да помогне. А също се боят и от огън, така че Инсендио върши много добра работа...
Моник спря да говори, а Томас и Анн все още още преписваха урока от дъската. След няколко минути и двамата оставиха перата и погледнаха към Виан.
- Така... това беше урокът ви за днес. За домашно ще имате да напишете кратка история (РП) за това как сте се сблъскали с погребин. Срока е една седмица. Сега, ако нямате въпроси, сте свободни.
Върнете се в началото Go down
(= Smile =)

avatar

Female
Leo Dog
Възраст : 23
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   Пет 10 Апр 2009, 03:21

Анн нямаше въпроси. Тя записа домашното си, сгъна пергамента, прибра го в чантата и се изправи.
- Довиждане, професоре. - рейвънклоуката се усмихна сърдечно.
- Довиждане, Анн. - отвърна й учителката и също се усмихна.
Аня нарами чантата, хвърли един презрителен поглед на Томас и се запъти към следващия си час.
Върнете се в началото Go down
http://www.album.bg/ania.smile/
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Полянката на втори курс   

Върнете се в началото Go down
 
Полянката на втори курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архиви от учебните предмети-
Идете на: