HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
 
ИндексPortalГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Share | 
 

 Урок 2 : Значение на всяка буква и число

Go down 
АвторСъобщение
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   Вто 27 Яну 2009, 12:31

Професор Уайлдкет влезе в класната стая. Учениците си говореха тихо, а когато влезе млъкнаха.
-Здравейте, първокурсници!-поздрави учителя.
Учениците му отвърнаха със същото.
-Ако няма някакви въпроси, можем да започнем-всички мълчаха-добре. Първо, за Аритмантиката трябва да знаете, че ключови при нея са числата и буквите. Или по-точно – буквите в името на човека, чийто характер се опитваме да познаем. За да разбереш нещо за личността на даден човек, първо трябва да направиш анализ на името. Първата стъпка в анализа на името е преобразуването му в група числа. Всяка буква от латинската азбука има съответно число от 1 до 9. Ето схемата.
Професор Уайлдкет замахна с пръчката и на дъската се появи следното:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z -
Учителят продължи : За да анализираме някое име, трябва да го напишеш и под него да сложиш съответната стойност от схемата. Ще анализираме моето име – Брайън Уайлдкет (Brian Wildcat)
B r i a n W i l d c a t
2 9 9 1 5 5 9 3 4 3 1 2
Учителят продължи :
-Както знаете, има три различни вида Числа- Число на сърцето, Число на характера и Обществено число. Всяко се определя чрез събиране на определни знаци в името. Когато получим даден резултат, ние сверяваме отговора с тази проста схема:

ЕДНО: Това е чисото на индивидуалността.Единиците са независими,съсредоточени,целенасочени и решителни.Те си поставят цел и се придържат към нея.Те са водачи и изобретатели.Единиците трудно се сработват с други и не обичат да изпълняват заповеди.Те могат да бъдат егоцентрични деспоти.Често са самотници.
ДВЕ: Двойката представлява взаимодействието,двустранното общуване,сътрудничеството и равнивесието.Двойките имат богата фантазия и са находчиви и добродушни.Типични за тях са мирът,хармонията,ангажираността,вярността и чесността.Двойката обаче също въвежда идеята за сблъскващи се сили и за противоположните страни на нещат: ден и нощ,добро и зло.Двойкте могат да бъдат затворени,потиснати,стеснителни и нерешителни.
ТРИ: Тройката представлява идеята за пълнота и цялост,например в триадите "минало-настояще-бъдеще" и "ум-тяло-дух".Пирагорейците (от Питагор) смятали тройката за първото "цяло" число,тъй като ,подобно на три камъчета,поставени в редица,тя има начало,среда и край.Тройката предполага дарба,енергия,артистична натура,хумор и общителност.
ЧЕТИРИ: Подобно на маса,която стабилно стоина четирите си крака,четири предполага стабилност и твърдост.Четворките обичат усърдната работа.Те са практични,благонадежни и земни,предпочитат логиката и здравомислието пред полетите на въображението.Бива ги в организаторската рабова и в изпълнението на задачи.Също като цикъла на четерите сезона те са напълно предсказуеми.Могат да бъдат упорити,прекалено практични,подозрителнии склонни към гневни избухвания.Конфликтоте присъщи за двойките,при четворките са удвоени.
ПЕТ: Пет е числото на нестабилността и липсата на равновесие,предполагащо промяна и несигурност.Петиците едновременно се насочват към много неща,ама не се ангажират с нито едно от тях.Те са енергични аванрюристи,готови да поемат рискове.Обичат да пътешестват и да се запознаат с нови хора,но не са способни да стоят дълго време на едно място.Петиците могат да бъдат безотговорни,сприхави и нетърпеливи.
ШЕСТ: Шестицата представлява хармонията,приятелството и семейния живот.Шестиците са лоялни,надеждни и любящи.Лесно се приспособляват.Бива ги за учители и творци,но често нямат успехи в бизнеса.Понякога са склонни към клюки и самодоволство.Питагорейците смятали шестицата за идеалното число,защото се дели на 2 и 3 и е сбор,а също произведение на първите три числа(1+2+3=6,1х2х3=6)
СЕДЕМ: Възприемчиви,разбиращи и инрелигентни,седмиците обичат усърдната работаи предизвикателствата.Често са сериозни и се интересуват от всички загадъчни неща.Оригиналността и въображението са по-важни от парите и материанлите придобивки.Седмиците също могат да бъдат песимистични,саркастични и неуверени.Понякога седем се смята за мистични или магически число заради връзките му с библейските седем днина сътворението и седемте небесни тела в древната астроновия-Слънце,Луна,Меркурий,Венера,Марс,Сатурн и Юпитер.
ОСЕМ: Осем предлага възможност за голям успех в бизнеса,финансите и политиката.Осмиците са практични,амбициозни,ангажирани и усърдни.Те също могат да бъдат алчни и жадни за власт.Твърди се,че осем е най-непредвидимото числои може да предполага върховен успех или пълен провал.
ДЕВЕТ: Представлява завършеност и успех в най-висша степен,също като в "цялото" число 3 изразено три пъти (3х3=9).Деветките се посвещават на служба към другите.Изключителнорешителни,те неуморно работят и вдъхновяват останалите.Деветките обаче могат да бъдат и арогантни когато нещата не стават както те искат.......
-Някакви въпроси?
Никой не се обади.
-Това е от урока. За домашно ще имате да напишете числата на всяка буква под вашето и под следните имена:

Alice Cullen
Bella Swan
Robert Pattinson
-Довиждане!
Учениците се запътиха към общите си стаи за обедна почивка.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Домашното го искам до 02.02.09.
И пишете РП , че сте били в часа.
Върнете се в началото Go down
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.


Female
Aries Dog
Възраст : 24
Дом : Slytherin
Брой мнения : 5051

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   Сря 28 Яну 2009, 04:18

'На бас, че съм седмица' - помисли си Стелла и се усмихна, преглеждайки записките си от часа. 'Въображение... сърказъм... Мисля, че ще съм точно седмица! Ако наистина има нещо вярно в цялата тази работа с Аритмантиката всъщност...'Стелла беше седнала на един от последните чинове и драскаше разсеяно по пергамента със записките си, разсъждавайки върху новия урок. С нетърпение чакаше да се прибере в общата стая и да провери на кое число отговаря характера й. Когато й омръзна безцелното драскане, а и целия й пергамент беше вече изпълнен с разни странни знаци, момичето реши, че може и сега набързо да пресметне числото си. Написа набързо схемата с името си, но осъзна, че няма идея как да събере или групира цифрите.
Ръката и мигновено се извиси във въздуха и по навик започна да ръкомаха с нея наляво надясно като вятърна мелница.
- Да, госпожице Старк? - каза професора, след като забеляза момичето.
- Ами, професоре, чудех се - започна Сти - как точно да събираме числата от името си, за да разберем числата си?
Върнете се в началото Go down
http://www.harrypotterfans.yourme.net
mad_f
Рейвънклоука
Рейвънклоука
avatar

Female
Sagittarius Monkey
Възраст : 25
Брой мнения : 83

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   Сря 28 Яну 2009, 05:56

Тъй като Хелън закъсня малко за часа, поради внезапното задавяне на неин приятел, когато влезе, тя побърза да си седне на мястото, за да не я забележи професора. Момичето се вълнуваше какво ли ще учат този път и след като на дъската се появи дълго писание, тя започна да пише. Сякаш не бяха минали и пет минути, откакто започна часа, когато отвън се чу биене на звънец. Хелън погледна недоумяващо часовника си и с огромна изненада видя, че часът е свършил. Тя направи очудена и невярваща физиономия, но като видя, че всички си прибират нещата и излизат, реши и тя да направи същото. Набързо преписа условието на домашното, набута всичко в чантата си и се затича към общата стая...
Върнете се в началото Go down
http://www.sims3bg.com
gothic_art_girl
Хафълпафка
Хафълпафка
avatar

Female
Gemini Rooster
Възраст : 25
Дом : Хафълпаф
Брой мнения : 180

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   Сря 28 Яну 2009, 09:26

Саманта седеше на чина си и записваше всичко,което и се стореше важно.Когато таблиците се появиха на дъската тя набързо ги записа на пергамента със синьо мастило.
Изведнъж със не чак толкова необикновенното си отнесено изражение та надраска името си в десния горен ъгъл на пергамента.
"Саманта Даркууд..." прошепна си замислена и започна да свирява по таблицата,пишейки цифрите под буквите.
S a m a n t h a D a r k w o o d
1 1 4 1 5 2 8 1 4 1 9 2 5 6 6 4

Сам погледна към учителя си,който правеше същото с неговото име,чакайки да види дали следва това,което тя предполагаше.И наистина веднага след като си бе сверил буквите с числата Професорът събра числата,докато получи едно едноцифрено число.Сам се усмихна и погледна към името си,изписано на пергамента.Набързо пресметна числата наум и си записа полученото.
"Осем..."каза си замислено и погледна към написаното за това число.
-Алчност и жадни за власт?..-тихичко си прошепна Сам учудена.Никога не си бе помисляла,че се държи алчно...Дали наистина беше така?..
Младата магьосница въздъхна и си записа домашното,което изглеждаше лесно.Тя се усмихна леко,тъй като вече си бе направила едно от имената без дори да подозира,че ще и бъде за домашно.


П.П: Моето истинското е 5!!! xDD
И да ви кажа честно...има си я тази работа...понякога наистина съм такава xDD
Върнете се в началото Go down
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   Сря 28 Яну 2009, 13:13

Beautiful Mind написа:

Ръката и мигновено се извиси във въздуха и по навик започна да ръкомаха с нея наляво надясно като вятърна мелница.
- Да, госпожице Старк? - каза професора, след като забеляза момичето.
- Ами, професоре, чудех се - започна Сти - как точно да събираме числата от името си, за да разберем числата си?
-Това, госпожице Старк, ще разберете в следващите уроци-отвърна професора-а за проявената дързост получвате двадесет точки за дом Слидери.
Момичето се подсмихна и пак започна да си драска нещо...
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Урок 2 : Значение на всяка буква и число   

Върнете се в началото Go down
 
Урок 2 : Значение на всяка буква и число
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архив?-
Идете на: