HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
 
ИндексPortalГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Share | 
 

 Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА

Go down 
АвторСъобщение
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   Съб 03 Яну 2009, 03:52

ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА
Професор Уайлдкет влезе в класната стая - голяма , уютна , с много прозорци.На стените имаше големи табла със таблици и схеми , звездни карти и шкафове.
-Здравейте първокурсници. - поздрави професора - днес започваме изучаването на науката аритмантиката - начин за гадаене по имена и цифри.Някой има ли въпроси? Никой не отговори.Учителят продължи: тази древна форма на пророкуване , за разлика от други начини за предсказване на бъдещето, не се основава на тълкуване на мъгляви образи или придаване на значение на случайни форми и завъртулки, а на строги правила и прости математически изчисления - събиране и отчитане по таблица. Магьосници и вълшебници повече от две хилядолетия използвали аритмантиката.Думата за нея произлиза от гръцката дума "аритмо", която означава "число", и "мантия" - "предсказване". За да помагат на хората да анализират и развиват своите способности и заложби, да преодоляват трудности и да определят бъдещето си. Известна също като "нумерология", тя се основава на две извънредно древни идеи. Първо, че името на човек съдържа важни насоки за неговия характер и съдба.
-Професоре!Забравихте да се представите!-изрече тихо едно момиче
-О,извинявайте.Моето име е Брайън Уайлдкет.Надявам се че скоро ще запомня и вашите имена.Професорът се усмихна и продължи:
-Втората идея, разработена преди повече от две хиляди и петстотин години от древногръцкия мъдрец Питагор, се изразява в това, че всяко число от 1 до 9 има уникално значение, което може да допринесе за разбирането на всички неща. Аритмантите комбинирали тези две идеи и през вековете разработили множество сложни системи за преобразуване на имената в числа и анализ на резултатите. Една от най-широко прилаганите системи изисква извличане на три ключови числа от името на човек - Число на характера, Число на сърцето и обществено число - и тълкуване на резултата според предварително установени значения. За изчислението им ви трябват само лист и молив, както и да можете да събирате и пишете правилно.В следващите часове ще ви запозная с реда , по който се изчислява името и поотделно със всяко Число и значението му.Накрая на учебната година ще има теоретичен тест със значенията на всяко от числата и практически , на който ще трябва да изчислявате случайни имена.Мисля ,че това е всичко за този час.Има ли някакви въпроси?Отново никой не отговори.За домашно ще имате само да си прочетете урока.Свободни сте , довиждане!
-Довиждане господине - отговориха в хор учениците и се изнизаха през вратата.
Върнете се в началото Go down
gothic_art_girl
Хафълпафка
Хафълпафка
avatar

Female
Gemini Rooster
Възраст : 25
Дом : Хафълпаф
Брой мнения : 180

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   Съб 03 Яну 2009, 12:50

Саманта се вълнуваше запървия си урок по Аритмантика.Нямаше си и на представа за какво става дума.Единственото.което знаеше е че става дума за пресмятане на числа.Тя седна на едно свободно място и заслуша,когато учителят им започна да разяснява.
-...Известна също като "нумерология", тя се основава...-момичето спря да пише за момент.Тя беше чувала за нумерологията.Така мъгълите наричаха предсказването с цифри,а тя и преди си беше смятала по този начин.Сам се усмихна и продължи да си записва до края на часът.
-...За домашно ще имате само да си прочетете урока.Свободни сте , довиждане!-Сам се изправи и заедно с останалите си съученици каза на учителя си "Довиждане".
Вече извън стаята Сам отново се усмихна тайничко.
"Кой да знае,че все пак онази мания по тайнственото и така нататък ще ми дойде в полза..."си каза тя и продължи към следващия си час.
Върнете се в началото Go down
Star DazZle
Paparazzi '
Paparazzi '
avatar

Female
Libra Rat
Възраст : 21
Дом : Грифиндор
Галеони : 230 XD
Брой мнения : 1029

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   Нед 04 Яну 2009, 01:41

Главата на Ванеса щеше да гръмне от толкова много термини- числа, нумерология, аритмантика... Мислеше, че ще се изложи с гръм и трясък в този предмет и изглеждаше нервна. Трябваше сериозно, ама напълно сериозно да наблегне този предмет, ако искаше да мине в по-горен курс.
След като всички се изнизаха от стаята, Ванеса си каза, че н всичко е загубено, и че ако се постарае може да блесне. С тези мисли тя също излезе от стаята и се отправи към кабинета за следващия и час.

_________________
Върнете се в началото Go down
http://www.hrastalak.com/stelituuu
Dark_Queen
Glitter In The Air ^^
Glitter In The Air ^^
avatar

Female
Libra Rat
Възраст : 21
Дом : Дома на честните и трудолюбивите. Хафълпаф!
Брой мнения : 1437

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   Нед 04 Яну 2009, 05:03

Сесилия слушаше и професора, и приятелката си едновременно. Бъртвежите им я приспиваха напълно, но въпреки това пишеше с перото по пергамента.
'Бръм. Дъра-бъра, дъра-бъра...'
Това беше написала Сеси. Тя вдигна глава и реши, че е по-добре да слуша приятелката си. Поне шанса за заспиване беше по-малък. С голямо усилие Лия извъртя глава и се обърна към приятелката си, която бъбреше оживено, но тихо. Лия се вслуша в думите 'и. Това поне я събуди малко.

_________________
    Ever tried. Ever failed. No matter.
    Try again. Fail again. Fail better.
Върнете се в началото Go down
http://harrypotterforum.nice-boards.net/index.htm
mad_f
Рейвънклоука
Рейвънклоука
avatar

Female
Sagittarius Monkey
Възраст : 25
Брой мнения : 83

ПисанеЗаглавие: Re: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   Пет 16 Яну 2009, 10:39

Тъй като произхожда от мъгълско семейство, Хелън знаеше доста за мъгълския свят и науки. Известните й родители се занимаваха с научна дейност, ето защо тя имаше богата обща култура още от малка. Едно от любимите й мъгълски хобита бяха сметките и числата като цяло и това беше причината да се вълнува толкова много от първия си урок по аритмантика. Беше решила да учи упорито по този предмет и затова пишеше всичко, казано от професора на първия урок. Писайки, през цялото време си мислеше, че най-накрая ще покаже възможностите си в тази сфера, и това я караше да се чувства щастлива и изпълнена с надежди. Професор Уайлдкет като че ли забелязваше интереса й и непрекъснато глеадаше към нея, което я радваше още повече. След като професора обяви края на часа, тя внимателно прибра тетрадката и учебника в чантата си, каза любезно "Довиждане" и затича към общата стая, подскачайки от радост и вълнение.
Върнете се в началото Go down
http://www.sims3bg.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА   

Върнете се в началото Go down
 
Урок 1 : ВЪВЕДЕНИЕ В АРИТМАНТИКАТА
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архив?-
Идете на: