HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
 
ИндексPortalГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Share | 
 

 Уроците за първи курс

Go down 
АвторСъобщение
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Уроците за първи курс   Съб 04 Окт 2008, 06:57

Урок №1-Въведение във вълшебството


Професор Айрънс крачеше към класната стая замислена. Предстоеше и час с първокурсниците и беше важно да ги стресне още в началото. Когато стигна до стаята, учителката бутна вяло вратата и се отправи към писалището си. Все още имаше от междучасиетои за това професорката беше решила, че е по-добре да посрещне учениците. Седеше замислена и чакаща...

След няколко минути вратата отново се отвори и стаята се изпълни с весел детски смях, който почти мигновено секна. Всички бяха забелязали присъствието на професора.

-Това ли е класната стая по Вълчшебство?-попита едно отракано на вид момиче.
-Точно така-отговори жената-Седнете.
Цялата стая беше изпълнена от меки диванчета и табуретки, пред които се разполагаше голяма дървена маса. Всички насядаха на меките кресла и извадиха учебниците си.
-Казвам се професор Айрънс и тази година ще ви преподавам Вълшебство-започна учителката.-За мен е важно в часовете да има дисциплина и за това апелирам към вас да го спазвате това правило. Както обичам да казвам:Най-важното е дисциплината!-каза професора и погледна децата изпод миглите си строго.

Няколко ученика се спогледаха стреснато.


-Така...-продължи учителката.- През годината ще са ви необходими магическа пръчка и учебникът по Вълшебство за първи курс. Надявам се всички да са се набавили тези неща.-професорът отново спря и погледна към плана си.-Този час ще учим как се е възродило Вълшебството и как се е развивало. Общо взето всичко най-важно за предмета. Терминът "магия" произлиза от гръцките думи "magos" и "mageia". Така гърците са наричали Персийските жреци "маги". Но някои от магическите практики са много по-стари. Историците смятат, че магията е започнала да се създава и разпространява още от най-дълбока древност. Имаме основания да смятаме, че още в Каменната епоха са съществували магъосници и магически общества. Рисунки на ранни магически практики и ритуали, на възраст 10 000 години са били намерени в пещери на континента и на Британските острови.
Отначало магията е била дълбоко свързана с религията - с омилостивяването на природните стихии и неизвестни сили, за които се е смятало, че управляват живота на хората. Духовните водачи на обществата, магьосници наречени шамани, са изпълнявали сложните ритуали за плодородие, защита и успех на ловците.
Магията като чиста практика започва в градовете Акад и Шумер и скоро се разпространява по цялото Двуречие. Най-известия магьосник по това време е цар Соломон, за когото се казва, че можел да контролира всички зверове, демони и призраци..
По-късно магията се разпространява от Азия в Европа и Африка, в културата на Египет, Гърция и Рим. Магията е била на почит в Древен Египет, където най-доверения човек на фараона бил жрец.
Разцвет в магията настъпва през тъй наречените Средни векове, след падането на Римската империя през 476 г.сл.н.е. Широко разпространение получава науката алхимия (наричана и до ден днешен така, за да се различава от мъгълската наука химия - представката "ал" не означава нищо), зародила се по-рано в Арабия. Алхимията е наука, чиято цел е откриването на Философски камък - кристално вещество, което превръща всеки метал в злато и е в основата на приготвянето на Еликсира на живота. Почувствали се по-свободни, магьосниците и вещиците разкрили част от уменията си на мъгълските си съседи, считайки че техните способност могат да служат не само на магьосници, но това се оказало сериозна грешка. Мъгълите не разбирали магията и се ужасявали от нея, което довело до масов лов на вещици през Късното Средновековие (14в.).
Стигнало се дотам, че Инквизицията започнала да гори на клада дори жени и мъже, които нямали нищо общо с магическия свят. От изгарянето на клада на истинските вещици и магьосници обаче нямало никаква полза. Те лесно обезвреждали пламъците с проста замразяваща магия, след което се престрували, че умират от болка. Легендата разказва за вещицата Уенделин, която толкова обичала да я горят на кладата, че се оставила да я хванат четиридесет и седем пъти.
В епохата на Ренесанса магьосниците отново се скриват от погледа на мъгълите. С откриването на двете Америки, европейските магически практики се разпространяват на новите континенти, където се смесват с местните. Започват процеси на обединяване на различните магически общества по света. Учредяват се международни организации, които скоро започват да провеждат колоквиуми и конференции. На конференцията през 1692г.е издаден Международния указ за секретност, според който окончателното се скрива съществуването на магията и магьосническото общество от немагическите хора.Това ви е урока. Някакви въпроси?
Върнете се в началото Go down
felisiti_f
Грифиндорка
Грифиндорка
avatar

Female
Scorpio Pig
Възраст : 22
Дом : Грифиндор
Брой мнения : 405

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците за първи курс   Съб 04 Окт 2008, 07:38

Алис стоеше най-отпред с още 2 момичета и слушаше внимателно учителката,защото урока и беше много интересен.Когато тя видя че никой няма въпроси,тя плахо вдигна ръка.Професор Айрънс веднага зърна момичето и й даде думата.
-Ще имаме ли някакво домашно професоре?
Върнете се в началото Go down
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Уроците за първи курс   Нед 05 Окт 2008, 00:40

-Естествено, че ще имате домашно. Но първо исках да разбера дали всичко ви е ясно.
Тъй като никой друг не вдигна ръка, професорът продължи.
-Домашното ви е със следната тема: Каква е разликата между магията в древността и магията днес? Минимума е 15 реда, като трябва да присъстват и вашите наблюдения за магията днес. Готовите работи ми предавайте до 12 октомври по Лична Сова. Довиждане.
-И всички ученици тръгнаха да излизат от класната стая, развълнувани че първия им час приключи. Професор Айрънс седна зад писалището си и започна да проверява плана си за следващия час.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Уроците за първи курс   

Върнете се в началото Go down
 
Уроците за първи курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архив?-
Идете на: